با وجود آنکه بسیاری از کشورها یا درگیر کرونا هستند و یا خود را آماده عبور از بحران آن میکنند، چین از ماهها قبل این بحران را پشت سر گذاشته و به مسیر رشد اقتصادی بازگشته است.
به گزارش تسفا، شیوع ویروس کرونا در ماههای پایانی سال۲۰۱۹ در چین آغاز شد و در چند ماه ابتدایی، بسیاری از کشورها بدون ورود این ویروس به حیات خود ادامه میدادند، در حالی که چین مناطقی از کشور خود را قرنطینه شدید کرده بود اما این وضعیت در عرض چندماه دچار تغییرات جدی شد.بطوریکه پس از پایان قرنطینه در ووهان چین، دولت پکن اعلام کرد که کرونا در این کشور وجود ندارد و جز مواردی که از خارج میآیند، این ویروس در چین کاملا کنترل شدهاست و این در حالی بود که تقریبا تمامی کشورهای جهان با شیوع کرونا مواجه شده بودند و این موضوع در کنار مرگ و میر گسترده، از نظر اقتصادی شرایط بسیاری از کشورها را دشوار کرد.
آمارهای سال ۲۰۲۰ حاکی از آن است که بسیاری از دولتها برای کنترل کرونا، مجبور به ایجاد محدودیتهای جدی اقتصادی شدند و همین امکر افزایش بدهیها و کاهش رشد اقتصادی را به دنبال داشته است. هرچند با دست یابی به واکسن و آغاز واکسیناسیون گسترده در بسیاری از کشورهای توسعه یافته، میزان محدودیتهای اقتصادی به پایینترین سطح خود رسیده، اما به نظر میرسد هنوز راه طولانی تا بازگشت به شرایط عادی باقی مانده است.
این در حالی است که چین حتی در سال ۲۰۲۰ نیز توانست رشد مثبت اقتصادی را به ثبت برساند و در سال جاری میلادی نیز به رکوردشکنیهای خود ادامه میدهد.
بر اساس اطلاعات ارائه شده از سوی اتاق بازرگانی تهران و به نقل از ایسنا، مازاد تجاری چین با ایالات متحده در ماه ژوئن به ۳۲.۵۸ میلیارد دلار افزایش یافت. این رقم در ماه می ۳۱.۷۸ میلیارد دلار بوده و صادرات چین با سرعت بالاتری نسبت به انتظارها در ماه ژوئن رشد داشته است.
طبق اطلاعات گمرک چین رشد واردات هم مثبت بوده هرچند سرعت آن نسبت به ماه می کمتر بوده است. پس می توان گفت بزرگترین صادرکننده جهان موفق به احیای اقتصاد از رکود ناشی از ویروس کرونا در سال ۲۰۱۹ شده است به طوریکه صادرات به دلار در ماه ژوئن نسبت به سال قبل ۳۲.۲ درصد افزایش یافت، درحالیکه این رشد در ماه می ۲۷.۹ درصد رشد داشته است. تحلیلگران نظرسنجی رویترز افزایش ۲۳.۱ درصدی را پیشبینی کرده بودند.
حالا به نظر میرسد کاهش محدودیتهای کووید ۱۹ و واکسیناسیون محرک تقویتکننده تقاضای جهانی برای کالاهای چینی بوده و میزان بالای محمولهها در ماه گذشته افزایش فعالیت در خارج از کشور را نشان میدهد. معیار فعالیت کارخانههای ایالات متحده در ماه ژوئن به بالاترین سطح رسید، درحالیکه رشد تجارت منطقه یورو با بیشترین سرعت در ۱۵ سال گذشته شتاب گرفته است. فلذا می توان گفت تلاش های سختگیرانه چین در قرنطینه گسترده ، رعایت پروتکل های بهداشتی و واکسیناسیون عوامل حیاتی در بازگشت ریل اقتصاد به مسیر اصلی و آغاز رشد اقتصادی در شرایط کرونایی است.