در روزهای اخیر شاهد نوسان قیمت ارز بودیم و نرخ ارز با افزایشی که داشت به ۲۴ هزار و ۵۵۰ تومان رسید. نکته قابل توجه این است که با وجود این نوسانات در بازار آهن ما شاهد افزایش قیمت نبودیم و بازار آهن در ثبات نسبی قرار داشت. دلیل ثبات بازار آهن میتواند این باشد که در یک ماه اخیر همواره شاهد این کاهش و افزایش قیمت در نرخ دلار بوده ایم.
پس از انجام انتخابات و مشخص شدن ریاست جمهوری آینده، بازار آهن نیز چشم انتظار تحولات ناشی از تصمیمات دولت جدید و نتیجه برجام است.
این شرایط در حالیست که در سال گذشته در همین بازه زمانی بازار آهن بسیار پر رونق و داغ بود اما در سال جاری شاهد رکود و سکون بازار هستیم. نکته قابل توجه این است که این روزها واکنش بازار به نوسانات نرخ ارز کم شده است، چرا که در یک ماه گذشته نیز نوسانات دلار در محدوده ی ۲۳ الی ۲۴ هزار تومان بوده است.
این احتمال وجود دارد که این ثبات و پیوستگی قیمت دلار اتفاقی نباشد؛ چه بسا بازارسازان با برنامه ریزی های هوشمندانه خود موفق شدند نرخ ارز را به ثبات برسانند.
چنانچه قیمت دلار برای مدتی صعودی و رو به بالا باشد و بعد از مدتی با شیبی ملایم کاهش یافته و به جای اولیه خودت باز گردد و این چنین نوسانات مداوما تکرار شود، و این امر سبب میشود تا تفکر قالب بر اذهان عمومی مبنی بر کاهش نرخ ارز باشد.
در شرایط به وجود آمده امید فولادسازان به صادرات شمش و عرضه مقاطع فولادی خود در بورس کالاست. نرخ پایه شمش و مقاطع فولادی در بورس کالا تنها عامل موثری است که فولادسازان در این شرایط از آن بهره زیادی میبرند.
آنچه که در روزهای گذشته از خود به نمایش گذاشته اند سیاستی مبنی بر افزایش قیمت شمش بوده است از این رو است که همچنان منتظر هستیم تا شاهد رفتار آنها در این هفته باشیم.
در هفته ای که گذشت به طور کلی ثبات قیمت نسبی را در اکثر مقاطع شاهد بودیم و قیمت های اعلام شده به شرح زیر بود:
در روزه ابتدایی هفته قیمت میلگرد در اکثر شرکتها ثابت و تنها دو شرکت افزایش قیمت داشتند.
ثبات قیمت ها در بازا نبشی و ناودانی، تیرآهن و پروفیل نیز ثابل توجه بود.
این موضوع باعث شد تا برخی از فروشندگان فروش خود را به روزهای بعدی موکول نمایند.