مشکلات دو نرخی بودن بازار آهن و فولاد
با در نظر گرفتن این موضوع که قیمت جهانی فولاد در مقاطعی ممکن است بالا و پایین برود و این تغییرات در کاهش و افزایش عرضه و تقاضا اثر خواهد گذاشت؛ دور از انتظار نیست که این نوسانات بهم ریختگی قیمت ها در بورس کالا را به دنبال داشته باشد.
امیرحسین کاوه از فعالان عرصه آهن آلات در خصوص ابهامات در زمینه خرید مواد اولیه از بورس کالا گفت: بورس کالا باید معیاری برای مشخص شدن قیمت محصولات فولادی باشد تا بتوان قیمت های درست و منطقی را از این طریق کشف کرد.
کاوه ادامه صحبت های خود افزود: تا زمانی که خارج از بورس کالا قیمت محصولات فولادی پیایین تر از بورس کالا باشد و محصولات فولادی را با قیمت پایینتر به مشتریان ارائه کند هیچ خریداری برای خرید مایحتاج فولادی خود به بورس کالا مراجعه نخواهد کرد.
باید توجه داشت که با این روش عرضه، زنجیره فولاد در بورس به موفقیت دست نخواهد یافت زیرا زمانی که خریداری نباشد عرضه کننده ای نیز وجود نخواهد داشت. برای حل این مشکل میباست که دولت اقدامات سریع و جدی در پیش بگیرد.
همچنین باید به این موضوع توجه داشت که اگر قیمت های بورس کالا معقول باشد و طریقه قیمت گذاری محصولات فولادی منطقی باشد تقریبا اکثر افراد به بورس مراجعه خواهند کرد، اما با شرایط موجود و دو نرخی بودن محصولات فولادی در بورس کالا و بازار آزاد نمیتوان انتظار موفقیت بورس کالا را داشت.
تاثیر نوسانات قیمت جهانی فولاد بر بازار داخلی
وی با اشاره به نوسان قیمت های جهانی محصولات فولادی اذعان کرد: باید این موضوع را در نظر گرفت که قیمت جهانی مقاطع فولادی دارای نوسانات زیادی است و این تغییر قیمت ها در کاهش و افزایش عرضه و تقتضا اثر گذار خواهد بود و این تغییر قیمت ها باعث بهم ریختگی و آشفتگی در بورس کالا خواهد شد.
کاوه در پایان تصریح کرد: با افزایش قیمت ها، آلارم جهانی برای قیمت محصولاتی چون کنسانتره، سنگ آهن و گندله و حتی شمش فولاد، صعودی خواهد بود در چنین شرایطی شمار خریداران بورس کالا با توجه به این که درهفته قبل قیمت گذاری شده است بیشتر خواهد شد و چنان چه قیمت های جهانی کاهشی باشد خریداران کمتری به سمت بورس کالا خواهند رفت چون قیمت ها از هفته قبل ، افزایشی تعیین شده بود بنابراین هر خریدار و فروشنده ای بر اساس مصالح ساختمانی مورد نظر خود می تواند از بورس کالا خریداری کند.