اتاق بازرگانی اصفهان

فهرست مطالب

لزوم استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در اجرای طرح جهش تولید مسکن

نشست اعضای انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سازه‌های فولادی ایران و شرکت تعاونی تسفا با حضور مدیران و مسئولان کشوری و استانی و اعضای هیئت‌نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان در این اتاق برگزار شد.

به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، احمد پزنده رئیس کمیسیون تجارت، خدمات و ارتباطات اتاق بازرگانی اصفهان در این جلسه با تأکید بر تعامل و همکاری با انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سازه‌های فولادی ایران اظهار داشت: حدود ۷۰ درصد فولاد کشور در استان اصفهان تولید می‌شود و آمادگی داریم تمام تلاش خود را برای تسهیل فعالیت فعالان حوزه فولاد کشورمان و صادرات سازه‌های فولادی به کشور عراق انجام دهیم.
وی با اشاره به فعالیت ۲۰ ساله خود در هیئت‌مدیره صنف فولاد کشور افزود: این صنف در مقطعی در معرض ورشکستگی قرار گرفت که در نهایت با تلاش‌ فراوان توانستیم بازار پروفیل عراق را از ترکیه پس بگیریم. بنابراین به نظر می‌رسد هیئت‌مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سازه‌های فولادی ایران در قبال اعضای خود وظایف گسترده‌ای بر عهده دارد.
پزنده با اشاره به تلاش‌های صورت‌گرفته برای در اختیار گرفتن بازار فولاد کشورهای سوریه و عراق گفت: سوری‌ها کار با تولیدکنندگان و صادرکنندگان ایرانی را به ترکیه ترجیح می‌دهند و باید از این ظرفیت به‌خوبی بهره برد.
بی‌توجهی به بخش خصوصی در قانون جهش تولید مسکن
حامد ضیایی، رئیس هیئت‌مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سازه‌های فولادی ایران نیز با اشاره به تشکیل این انجمن ذیل اتاق بازرگانی ایران از مردادماه ۱۴۰۰ گفت: تاکنون ۱۹ جلسه هیئت‌مدیره این انجمن برگزار شده و در راستای آشنایی با همکاران خود در این حوزه و انتقال تجربیات نسبت به انجام سفرهای استانی در هر ماه اقدام کردیم.
وی برنامه‌ریزی برای توسعه صادرات را از جمله اهداف مهم انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سازه‌های فولادی ایران دانست و افزود: در راه تحقق این امر مشکلات فراوانی وجود دارد که در یک مورد موفق به امضای تفاهم‌نامه مشترک با اتاق صنعت عراق شدیم. از طرف دیگر هرچه تعداد اعضای انجمن از سراسر ایران بیشتر باشد می‌توانیم حقوق صنعت‌گران این حوزه و انتظارات آنها از دولت را بهتر پیگیری کنیم.
ضیایی با انتقاد از عدم توجه به بخش خصوصی در قانون جهش تولید مسکن ادامه داد: حتی نامی از اتاق بازرگانی در این قانون نیامده و همچنین تأمین مالی این طرح غیرشفاف و ناهمگن است. این در‌ حالی است که ۵۰۰ عضو صنف سازه‌های فولادی در کشور سالیانه ۴ میلیون تن تولید دارند که گردش مالی آن حدود ۱۱۰ هزار میلیارد تومان است و اشتغال زیادی ایجاد کرده است.
رئیس هیئت‌مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سازه‌های فولادی ایران گفت: اقتصاد ایران کاملاً دولتی است که مشکلاتی را نیز به وجود آورده است؛ بنابراین باید با تقویت‌ تشکل‌های بخش خصوصی مشکلات را به گوش مسئولان برسانیم.
پیگیری منافع تولیدکنندگان سازه‌های فولادی در شرکت تعاونی تسفا
ابوالفضل کدخدازاده، رئیس هیئت‌مدیره شرکت تعاونی تسفا (شرکت تعاونی توسعه سازه فولاد ایرانیان) نیز با بیان اینکه انجمن‌ها به‌عنوان تشکل‌های غیرانتفاعی نمی‌توانند کار اقتصادی انجام دهند، گفت: بنابراین تشکیل یک تعاونی سهامی‌عام که قانون تجارت مبنای فعالیت آن است در دستور کار قرار گرفت و تعاونی تسفا در سال ۱۳۹۱ شکل گرفت.
وی با بیان اینکه در استان اصفهان ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل فراوانی برای پیوستن به این تعاونی وجود دارد، تصریح کرد: پیگیری تأمین فولاد برای تولیدکنندگان سازه‌های فولادی با حداقل قیمت و تأمین مصالح جوشکاری دو هدف عمده این تعاونی بوده که هدف نخست تا حدود زیادی محقق شده است. با هر بار افزایش قیمت آهن‌آلات زیان‌های فراوانی به تولیدکنندگان سازه‌های فولادی وارد می‌شود و هم‌اکنون امکان افزایش اعصای این تعاونی برای پیگیری جدی‌تر منافع اعضا فراهم است.
کدخدازاده با اشاره به ورود شرکت تعاونی تسفا به بورس از تیرماه ۱۴۰۱ خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم با کمک اعضا و سهامداران درصدی از سهام یک تولیدکننده بزرگ فولاد را خریداری کنیم می‌توانیم به جمع تولیدکنندگان فولاد بپیوندیم و در صورت نوسان قیمتی شدید در بازار، منافع اعضای خود را پیگیری و تأمین کنیم.
همچنین رضا قنبری، دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سازه‌های فولادی ایران بیان کرد: بررسی چگونگی نقش‌آفرینی صنعت‌گران سازه‌های فولادی در اجرای قانون جهش تولید مسکن، تسهیل سازوکار اجرای استاندارد سازه‌های فولادی در واحدهای تولیدی و تعامل با شرکت‌های بزرگ استان اصفهان برای تأمین انواع ورق برای واحدهای تولیدی سه هدف اصلی سفر اعضای این انجمن به اصفهان بوده است.
وی افزود: در زنجیره فولاد کشور چهار مصرف‌کننده اصلی داریم؛ بنابراین با تولید ۴ میلیون تن سازه فولادی در سال می‌توانیم در این حوزه بازیگر قدرتمندی باشیم اما تأمین ورق یکی از مشکلات ما است و تلاش داریم تعامل خوبی با تولیدکنندگان ورق از جمله شرکت فولادمبارکه برقرار کنیم.
اصفهان قطب صنعت فولاد کشور است
علی ‌محمد آقاجان، مدیر واحد خدمات به اعضا، تشکل‌ها و دفاتر منطقه‌ای اتاق بازرگانی اصفهان نیز ارائه خدمات شخصی‌سازی‌شده خروجی‌محور به جای خدمات انبوه را یکی از اهداف این اتاق دانست و گفت: اتاق بازرگانی این خدمات را متناسب با اولویت‌ها و نیازهای هر رسته و با مشارکت اعضا به آنها ارائه می‌دهد که نیازمند عضویت در انجمن‌های ذیل اتاق است.
وی با بیان اینکه اصفهان قطب صنعت فولاد کشور است، بر پیگیری منافع فعالان این حوزه در انجمن‌ها و تشکل‌های ذیل اتاق بازرگانی تأکید کرد.
کریم سلیمی، رئیس اداره بازرگانی خارجی اداره‌کل صمت استان نیز با اشاره به لزوم تشکیل میز توسعه صادرات در اصفهان بیان کرد: می‌توان با اخذ مجوز ایجاد این میز از سازمان توسعه تجارت از ظرفیت‌های بالای آن به نفع تولیدکنندگان و صادرکنندگان سازه‌های فولادی استان استفاده کرد.
در ادامه این نشست نمایندگانی از واحدهای تولیدکننده و صادرکننده سازه‌های فولادی اصفهان و شرکت‌های بزرگ استان به بیان دغدغه‌ها و مشکلات خود پرداختند. همچنین نماینده اداره‌کل استاندارد استان توضیحاتی پیرامون چگونگی دریافت پروانه استاندارد ۳۸۳۴ و سایر استانداردهای ملی ارائه و تعدادی از اعضای هیئت‌مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سازه‌های فولادی ایران نیز راهکارهایی برای رفع مشکلات فعالان این بخش بیان کردند.
همچنین توضیحاتی پیرامون برگزاری یازدهمین دوره کنفرانس ملی و چهارمین دوره کنفرانس بین‌المللی سازه و فولاد در آذرماه ارائه شد.

منبع

 

دیدگاهتان را بنویسید

فروشگاه