با بررسی های انجام شده در بازار آهن مشخص شده که در زوزهای گذشته روند صعودی قیمت ها در بازار آهن تداوم داشته است. از طرفی نداشتن ثبات قیمت ارز و نوسانات آن بین ۲۳ و۲۴ هزارتومان و از طرف دیگر رشد ۳درصدی قیمت پایه شمش در معاملات روز گذشته بورس کالا، باعث شد تا قیمت ها در بازار آهن همچنان سیر صعودی خود را حفظ کنند.
در شرایط فعلی بازار شواهد موجود حاکی از آن است که عوامل تاثیر گذار بر بازار و همچنین فولادسازان نشان دهنده این موضوع است که بازار در برابر رشد قیمت ها و کاهش قیمت های جهانی ناتوان بوده، توجهی نمی کنند و در مقابل وزارت صمت و سایر نهادهای فعال در این حوزه تنها ناظر بر وضعیت موجود هستند و حتی از سوی مجلس نیز واکنشی در این رابطه مشاهده نمی شود.
نظر می رسد که در این چند ماه باقی مانده از دولت فعلی، مجلس و دولت نسبت به واکنش در رابطه با نابسامانی های موجود عقب نشینی کرده اند و اقدامات جدی انجام نمیدهند؛ البته باید به این موضوع نیز توجه داشت که قبل از این نیز کسی توانایی مقابله با رانت فولادسازان و انحصار بورس کالا را نداشت.
با توجه به این موضوع که قیمت شمش به ۹۶ درصد قیمت شمش صادراتی ایران و ۹۷ درصد شمش صادراتی CIS رسیده است، بعید نیست که مجددا با قیمت های بالاتر از قیمت های جهانی رو به رو شویم.
با توجه به عوامل گفته شده، در قیمت های روزانه میلگرد که از سوی تولیدکنندگان این حوزه اعلام می شود، شاهد افزایش قیمت میلگرد در روز گذشته بودیم، به طوری که اغلب مبادی فروش میلگرد قیمت های خود را چیزی حدود ۵۰ الی ۳۵۰ تومان افزایش دادند و فقط تعداد اندکی قیمت های میلگرد تولیدی خود را بدون تغییر اعلام کردند.
لازم به ذکر است که بالاترین قیمت میلگرد ۱۴ با رقم ۱۵ هزار و ۲۰۰ تومان و کمترین نرخ این محصول با نرخ ۱۴ هزار و ۷۰۰ تومان اعلام و روانه بازار شد.