سید رضا فاطمی امین، وزیر صنعت و معدن و تجارت اظهار داشت: وقتی قیمت گذاریها در بازار فولاد به صورت دستوری باشد و بازار را رها کنیم، بلاک تولید ایجاد خواهد شدو توازن عرضه و تقاضا برهم خواهد خورد. همچنین برخی از شرکتها در این شرایط سود هنگفتی به جیب میزنند.
فی الواقع ما باید در زمینه قیمت گذاری، ضوابط خاصی لحاظ کنیم پس در نتیجه در جهت این مهم نیاز است قیمتها در بورس کالا با شفاف سازی همراه باشد تا در انتها قیمتهای واقعی محصولات صنایع از جمله فولاد درج گردد. متاسفانه هزینههای توزیع و عرضه و از سوی دیگر وجود دلالان این بازار دو عامل مهم در افزایش قیمتها هستند. بنابراین نیازمند اصلاحات در ساختار نظام توزیع هستیم.
البته این امکان وجود دارد که این اصلاحات بازه زمانی دو سالهای را نیاز داشته باشد. در مورد دلالان بازار فولاد میتوانیم ضوابطی را اعمال کنیم، اما هیچ ابزاری در جهت اعمال آن وجود ندارد.
در این مورد سامانهای تحت عنوان ابزار جامع تجارت تنظیم قیمتها، را می توان در نظر گرفت.
چنانچه هدف ما این است که قدرت اقتصادی باشیم، ملزم هستیم که به سه معقوله تجهیزات الکترونیکی، صنعتی و وسایل حمل و نقل تمرکز ویژهای داشته باشیم و صنایعی از جمله فولاد و پتروشیمی میتوانند نقطه مهم اهداف اقتصادی کشور باشند.
خبر خوش آنکه طرحهایی از جمله فعالیتهای تولیدی و توزیع کالا و همچنین پیشگیری از قاچاق و احتکار در دستور کار قرار گرفته است. یکی از این دستورات مصوب راهاندازی سامانه قواعد و مجوزها برای مقابله با امضاهای طلایی و ساز و کارهای دستوری است.
پر واضح است که بازرسیهای فعلی قیمتها حرفهای نمیباشد، اما امیدواریم با اشراف بر جریان کالا و جریان مالی با افزایش غیر منطقی قیمتها برخورد کنیم.
گویا دولت متصدی خوبی نبوده و باید به سوی حکمرانی دولت حرکت کنیم و طبق برنامه به سمتی خواهیم رفت که طبق اصل ۴۴ قانون اساسی امکان مالکیت و مدیریت ایمدرو واگذار نماییم.
به طور کلی وزیر صنعت، معدن و تجارت با همت قوی گام های اولیه را آغاز کرده است و چشم اندازهای ارزشمند و طرحهای نوینی را در شروع کار ارائه کرده است.