بعد از پشت سر گذاشتن انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰، جو روانی حاصل از انتخابات فروکش کرده و مجدد دلار به سمت کانال ۲۴ هزار تومن روانه شده است. در این شرایط به وجود آمده در بازار دلار با افزایش ۲۵۰ تومانی به کانال ۲۳ هزار و ۹۸۰ تومان رسیده است، و این افزایش قیمت دلار باعث توقف روند کاهشی قیمت ها در بازار آهن شده است.
پیش بینی جالبی که می توان داشت طبق روال همیشگی در سه ماهه اول سال به دلیل وجود رکود در بازار قیمت ها پایین میآیند و یا به دلیل کم شدن قیمت جهانی آهن آلات، قیمت مقاطع نیز کاهشی می شود اما بلافاصله تحت تاثیر قیمت پایه محصولات فولادی در بورس کالا قرار گرفته و نه تنها جلوی ادامه ریزش گرفته می شود بلکه افزایش قیمت را نیز در پیش خواهد داشت.
نکته ای که حائز اهمیت است این است که در این روزها قیمت ها ثبات نسبی پیدا کرده اما اگر در آینده معاملات شمش و عرضه مقاطع با قیمت های بالاتر انجام شود امکان این وجود دارد که رشد قیمتی را شاهد باشیم.
این نکته باید مورد بررسی قرار گیرد که در این روزها چه عاملی باعث سردرگمی فعالان عرصه آهن آلات شده است. نکته ای که از اهمیت بالایی برخوردار است تفاوت قیمت ارز نیمایی و ارز بازار آزاد است و پس از این مورد از دیگر سو ارزان تر بودن قیمت مقاطع در بازار در مقایسه با بورس کالا است.
این دو مورد که در بالا به آن اشاره کردیم فعالان عرصه اهن و فولاد را سردرگم و تحت تاثیر جو روانی بازار قرار داد است. با بررسی های دقیق تر متوجه این موضوع خواهیم شد که این اتفاقات حاکی از این است که مافیای بازار تصمیم به عرضه با قیمت پایه بالا و در عین حال رعایت کف عرضه و در نتیجه صادرات قدرتمند محصول دارند.
در این بین فروش ارز حاصل از صادرات در بازار نیما اجباری نیست و آنچه که استنباط می شود این است که راه های متنوع تر و مختلفی برای تبدیل دلار با نرخ بازار آزاد وجود دارد. در مجموع با این اوصاف نتیجه نهایی این است که با توجه به مذاکرات وین، فعلا راهبرد بازار صبر وشکیبایی با چاشنی از جنس انتظارات تورمی منفی است.